divendres, 25 de gener del 2008

Martí Marcó la lluita continua



El proper 26 de gener es compliran 29 anys de la Mort de Martí Marcó, un jove treballador de 19 anys, lluitador i compromès amb el projecte independentista que aquell matí va perdre la vida a mans de les forces d’ocupació espanyoles.
Martí Marcó fou un actiu militant de les JERC (Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya) des de ben jove, i durant la seva vida va fundar l’Agrupació Unitària d’Esquerres (AUE)i l’Exèrcit d’Alliberament Català (EAC). També va col·laborar amb l’organització Terra Lliure.
Aquell 26 de gener a quarts de vuit del matí mentre ell i un company anaven en cotxe pel centre de Barcelona, van ser vistos per un control policial, i mentre fugien, un dels Guardia Civils va tirotejar brutalment al jove Martí, va disparar-li dotze bales que van acabar amb la seva vida.
Aquest fet va suposar una gran pèrdua a l’independentisme català i altra vegada es va demostrar la brutalitat de les forces d’ocupació espanyoles, que en cap moment van investigar als dos agents els quals van quedar exempts de tota responsabilitat.
És per aquest motiu que no oblidem ni perdonem, l’exemple del Martí ens ha de servir per seguir endavant, per seguir lluitant dia a dia pel nostre projecte d’alliberament nacional.

Martí Marcó ni oblit ni perdó!

1 comentari:

Marc Candela ha dit...

Eiii, wuapa,

Benvinguda a la xarxa de blocs!

Endavant amb la lluita d'alliberament nacional, a Sabadell, al Vallès i als PPCC.

Martí Marcó ni oblit ni perdó, ens veiem aquesta nit fent el mural i espero demà veure'l aquí penjat.

Un petó